+31654668588 roland@uudenbv.nl

ONZE PRODUCTEN

SilentTrack als sterk wapen in de strijd tegen spoorgeluid

 

SilentTrack Tuned Raildempers, dé beste bronmaatregel voor geluidsreductie!

(en minder spoorstaafslijtage)

Bekroond product

In 2001 won SilentTrack Tuned Raildempers de Innovatie Award voor geluidsbestrijding in Nederland

Begin deze eeuw waren maatregelen in het kader van reducering spoorgeluid noodzakelijk door de verdere verstedelijking, de betere benutting van de ruimte en de verdere toename van zowel goederen- als personenvervoer over spoor.

Dit decennium staat in het teken van klimaatverandering, de bescherming van het milieu en het welzijn voor mens en dier. Hierdoor zal geluid gerelateerde wetgeving toenemen en zijn maatregelen tegen geluidsoverlast van spoorverkeer nog dringender geworden.

SilentTrack Tuned Raildempers is de oplossing!

De technische specificaties van SilentTrack:

VOOR / NA SilentTrack:

DE VOORDELEN

SilentTrack is dé innovatieve en milieuvriendelijke oplossing voor reductie geluidsoverlast spoorwegverkeer en de reducering van spoorstaafslijtage!

Geluid reduceren aan de bron en direct besparen op andere kosten

De beste reductie in een zeer breed akoestisch spectrum en optimaal in het akoestische meest ‘hoorbare’ gebied voor spoorgeluid

Geluidsvermindering van 3 tot 7 dB(A), afhankelijk van het spoortype, type voertuig en conditie spoorstaven

De mogelijkheid om geluid te reduceren -het Tunen van het systeem – aangepast aan uw spoorconstructie

Het systeem is onzichtbaar en elimineert of reduceert de behoefte voor akoestische geluidsschermen

Het systeem zorgt voor minder trillingen en spoorstaafslijtage, hierdoor minder onderhoud noodzakelijk zoals het slijpen van de sporen

Het systeem heeft geen invloed op onderhoudswerkzaamheden aan het spoor zoals het “stoppen” of het vervangen van dwarsliggers

Alle onderdelen hebben dezelfde levensduur als het spoor en eenmaal aangebracht zal het systeem alle jaren optimaal functioneren

Installatie mogelijk in samenwerking met lokale aannemers of eigen medewerkers

Silenttrack

WERELDWIJD DE BESTE GELUIDSONDERDRUKKING

ONTWIKKELD DOOR EXPERTS

Samen met British Steel ontwikkeld om onze klanten te helpen met verminderen van buitensporig geluidsoverlast door spoorwegverkeer.

De eerste SilentTrack-prototypes werden in 2000 geproduceerd; deze werden onderworpen aan uitgebreide en rigoureuze proeven, die bewezen dat het SilentTrack-systeem een significante vermindering van piekgeluidsniveaus bereikt.

INTERNATIONAAL GEOPTIMALISEERDE PRESTATIES

SilentTrack Tuned RailDempers worden geoptimaliseerd naar elk soort spoortype ongeacht het profiel (UIC54, 60EI, 56E1 etc.), het bevestigingssysteem (Vossloh, Pandrol, Nable etc.) of dwarsligger (monoblock, duoblock, betonnen, houten etc.).

WERELDWIJD GETEST

SilentTrack Tuned RailDempers zijn wereldwijd geïnstalleerd en door onafhankelijke Meetinstituten getest. De werking van SilentTrack Tuned RailDempers en het reduceren van slijtage aan de spoorstaven is aantoonbaar bewezen door de rapportages.

GELEID DOOR INNOVATIE

Na uitgebreid onderzoek en ontwikkeling produceerden wij in eerste instantie samen met British Steel SilentTrack: een compleet systeem van afgestemde Tuned Raildempers.

De ontwikkeling SilentTrack staat niet stil. Met momenteel productie locaties in Europa en Azië wordt gewerkt aan een SilentTrack Raildemper 3.0!

EFFICIËNTE INSTALLATIE

Installatie en montage mogelijk i.s.m. lokale aannemers. Geavanceerde installatietechnieken maken  mogelijk  om tot 800 meter te installeren in een enkelvoudige buitendienststellingsperiode van vier uur, waardoor buitendienststellingen en installatietijd tot een minimum worden beperkt.

R

EEN PERMANENTE OPLOSSING

Het systeem is onderhoudsvrij en heeft geen negatieve invloed op onderhoudswerkzaamheden.

SilentTrack

dé beste bronmaatregel voor geluidsreductie